Bouwkundige keuring Opeinde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Opeinde laten doen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Opeinde.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Opeinde inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de vloeren en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opeinde inplannen

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Opeinde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Opeinde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Opeinde (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €380. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Opeinde.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Studio80 m2275 – €330
Rijwoning123 m2€355 – €375
Hoekhuis131 m2€410 – €440
Twee onder één kap152 m2€475 – €480
Villa175 m2€530 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Opeinde die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee, De Wilgen en Boornbergum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opeinde-9218

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Opeinde checkt een neutrale specialist het woonobject. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Opeinde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Smallingerland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie