Bouwkundige keuring Nijega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nijega regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder kan je aan de slag met praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijega.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nijega checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijega uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nijega.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nijega

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijega (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €285 en €485. De totale prijs bestaat uit verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nijega.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning94 m2280 – €310
Rijwoning111 m2€345 – €380
Hoekpand141 m2€410 – €435
2-onder-1 kap173 m2€455 – €485
Villa185 m2€525 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijega die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Veenhoop, Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum en Kortehemmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijega-9217

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nijega bekijkt een onpartijdige deskundige het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nijega). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Smallingerland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie