Bouwkundige keuring De Veenhoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in De Veenhoop laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina tref je actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in De Veenhoop.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in De Veenhoop bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Veenhoop uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in De Veenhoop.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Veenhoop

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Veenhoop en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €490. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Veenhoop.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje87 m2€295 – €320
Rijwoning117 m2€350 – €390
Kopwoning125 m2€415 – €435
Geschakelde woning166 m2€460 – €505
Villa181 m2€510 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Veenhoop die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Smalle Ee, De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen en Drachten-Azeven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-veenhoop-9215

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in De Veenhoop analyseert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Veenhoop). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Smallingerland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie