Bouwkundige keuring Smalle Ee

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Smalle Ee laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Smalle Ee.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Smalle Ee analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Smalle Ee afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Smalle Ee.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Smalle Ee

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Smalle Ee (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €405. Het prijskaartje bestaat uit verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Smalle Ee.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio89 m2275 – €305
Rijwoning115 m2€340 – €370
Hoekhuis129 m2€420 – €450
Twee onder één kap156 m2€465 – €485
Herenhuis190 m2€515 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Smalle Ee die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in De Wilgen, Boornbergum, Kortehemmen, Drachten-Azeven en Drachten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-smalle-ee-9214

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Smalle Ee checkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Smalle Ee). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Smallingerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie