Bouwkundige keuring Annerveenschekanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Annerveenschekanaal laten doen is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Annerveenschekanaal.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Annerveenschekanaal inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Annerveenschekanaal uitvoeren

Direct meer info over de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Annerveenschekanaal.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Annerveenschekanaal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Annerveenschekanaal en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je daar een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €445. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Annerveenschekanaal.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio92 m2275 – €310
Rijtjeshuis122 m2€355 – €385
Kopwoning147 m2€425 – €430
Twee onder één kap165 m2€470 – €490
Herenhuis176 m2€505 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Annerveenschekanaal die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Meeden, Muntendam, Wildervank, Zuidbroek en Noordbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-annerveenschekanaal-9654

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Annerveenschekanaal bekijkt een neutrale expert het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Annerveenschekanaal). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie