Bouwkundige keuring Gorredijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Gorredijk laten doen is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Gorredijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gorredijk benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gorredijk laten uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Gorredijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gorredijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gorredijk (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €315 en €370. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gorredijk.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning83 m2300 – €330
Rijwoning109 m2€355 – €380
Hoekpand127 m2€405 – €440
2-onder-1 kap153 m2€455 – €485
Villa175 m2€505 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gorredijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Blesdijke, De Blesse, Peperga, Steggerda en De Hoeve.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gorredijk-8401

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Gorredijk onderzoekt een neutrale expert de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Gorredijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Opsterland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie