Bouwkundige keuring Kerkdriel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kerkdriel laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kerkdriel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kerkdriel analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerkdriel plannen

Op korte termijn een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en of er houtrot is. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Kerkdriel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kerkdriel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kerkdriel (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €485. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kerkdriel.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning82 m2290 – €325
Tussenwoning121 m2€335 – €380
Kopwoning141 m2€400 – €435
Geschakelde woning173 m2€470 – €490
Herenhuis183 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kerkdriel die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hurwenen, Ammerzoden, Hedel, Bern en Nederhemert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerkdriel-5331

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Kerkdriel bekijkt een neutrale deskundige het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kerkdriel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Maasdriel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie