Bouwkundige keuring Geldrop

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Geldrop regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Geldrop.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Geldrop checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geldrop inplannen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook weet je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Geldrop.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Geldrop

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Geldrop en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €485. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Geldrop.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Studio98 m2285 – €315
Rijtjeshuis115 m2€340 – €385
Hoekwoning126 m2€400 – €430
2-onder-1 kap151 m2€455 – €505
Herenhuis189 m2€510 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geldrop die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Leende, Heeze, Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geldrop-5663

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Geldrop controleert een onafhankelijk deskundige de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Geldrop). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Geldrop-Mierlo wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie