Bouwkundige keuring Heeze

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Heeze laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Heeze.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Heeze benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heeze uitvoeren

Direct duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Heeze.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heeze

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heeze (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €390. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heeze.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Appartement98 m2€280 – €320
Rijtjeshuis105 m2€335 – €375
Hoekwoning143 m2€410 – €430
2-onder-1 kap158 m2€475 – €490
Herenhuis187 m2€510 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heeze die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven, Reusel en Netersel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heeze-5591

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Heeze bekijkt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heeze). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Heeze-Leende doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie