Bouwkundige keuring Luyksgestel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Luyksgestel laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Luyksgestel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Luyksgestel benadert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luyksgestel laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Luyksgestel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Luyksgestel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Luyksgestel (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €370. De totaalprijs bestaat uit verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Luyksgestel.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning93 m2285 – €330
Rijtjeshuis123 m2€340 – €375
Kopwoning130 m2€405 – €435
Geschakelde woning150 m2€460 – €505
Herenhuis188 m2€530 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Luyksgestel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Westerhoven, Riethoven, Reusel, Netersel en Casteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luyksgestel-5575

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Luyksgestel controleert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Luyksgestel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Bergeijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie