Bouwkundige keuring Berkelland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Berkelland uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Berkelland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Berkelland checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berkelland inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Berkelland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Berkelland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Berkelland (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €495. De totale prijs bestaat uit diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Berkelland.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje98 m2295 – €330
Tussenwoning100 m2€345 – €375
Kopwoning136 m2€415 – €450
2-onder-1 kap172 m2€460 – €490
Villa176 m2€510 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berkelland die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek en Montferland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berkelland-7161

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Berkelland bekijkt een objectieve specialist de woning. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Berkelland). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Berkelland loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Ruurlo
 • Bouwkundige keuring Borculo
 • Bouwkundige keuring Haarlo
 • Bouwkundige keuring Gelselaar
 • Bouwkundige keuring Eibergen
 • Bouwkundige keuring Beltrum
 • Bouwkundige keuring Rekken
 • Bouwkundige keuring Neede
 • Bouwkundige keuring Rietmolen
 • Plaats een reactie