Bouwkundige keuring Horst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Horst laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Horst.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Horst checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het metselwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Horst laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Horst.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Horst

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Horst en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €390. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Horst.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje77 m2€290 – €325
Rijtjeshuis109 m2€360 – €375
Hoekhuis132 m2€405 – €440
2-onder-1 kap154 m2€460 – €505
Herenhuis190 m2€530 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Horst die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Reuver, Belfeld, Arcen, Lomm en Velden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-horst-5961

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Horst bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Horst). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Horst aan de Maas loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie