Bouwkundige keuring Weteringbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Weteringbrug laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bekijk je informatie over de verschillende keuringen, de kosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Weteringbrug.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Weteringbrug checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weteringbrug afspreken

Op korte termijn meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Weteringbrug.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Weteringbrug

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Weteringbrug (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €305 en €485. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Weteringbrug.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement77 m2275 – €310
Rijtjeshuis100 m2€340 – €380
Hoekwoning129 m2€410 – €435
Twee onder één kap151 m2€470 – €495
Villa179 m2€525 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weteringbrug die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Leimuiderbrug, Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp en Boesingheliede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weteringbrug-2156

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Weteringbrug onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Slim, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Weteringbrug). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Haarlemmermeer loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie