Bouwkundige keuring Foudgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Foudgum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Foudgum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Foudgum benadert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Foudgum plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Foudgum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Foudgum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Foudgum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €370. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Foudgum.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning85 m2290 – €315
Tussenwoning111 m2€360 – €370
Hoekhuis146 m2€400 – €450
Twee onder één kap151 m2€455 – €485
Villa183 m2€525 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Foudgum die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Brantgum, Waaxens, Holwerd, Hiaure en Hantum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-foudgum-9154

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Foudgum controleert een onafhankelijk specialist de woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Foudgum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie