Bouwkundige keuring Bovenkarspel

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bovenkarspel inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bovenkarspel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bovenkarspel benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bovenkarspel regelen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bovenkarspel.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bovenkarspel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bovenkarspel (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €305 en €480. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bovenkarspel.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Appartement100 m2285 – €325
Tussenwoning122 m2€350 – €365
Hoekwoning150 m2€410 – €430
2-onder-1 kap150 m2€470 – €500
Landhuis185 m2€505 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bovenkarspel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oosterleek, Wijdenes, Hem, Venhuizen en Assendelft.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bovenkarspel-1611

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bovenkarspel checkt een neutrale expert het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bovenkarspel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Stede Broec loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie