Bouwkundige keuring Oosterleek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Oosterleek uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oosterleek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oosterleek controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterleek uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oosterleek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oosterleek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterleek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €480. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oosterleek.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio85 m2€295 – €305
Tussenwoning119 m2€355 – €390
Hoekwoning146 m2€415 – €440
Geschakelde woning157 m2€450 – €480
Landhuis188 m2€515 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterleek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wijdenes, Hem, Venhuizen, Assendelft en Krommenie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterleek-1609

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oosterleek bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oosterleek). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Drechterland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie