Bouwkundige keuring Ottoland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ottoland uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Ottoland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Ottoland benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ottoland regelen

Heel snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ottoland.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ottoland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ottoland (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €320 en €450. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ottoland.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning97 m2290 – €305
Rijwoning106 m2€345 – €390
Hoekhuis146 m2€425 – €435
Geschakelde woning163 m2€460 – €490
Villa179 m2€520 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ottoland die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Waal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ottoland-2975

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ottoland checkt een onafhankelijk expert het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ottoland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie