Bouwkundige keuring Wijdenes

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wijdenes uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Wijdenes.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wijdenes inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijdenes uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wijdenes.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wijdenes

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijdenes en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €435. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wijdenes.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement98 m2295 – €315
Rijwoning115 m2€355 – €370
Hoekhuis130 m2€420 – €450
Geschakelde woning153 m2€470 – €490
Herenhuis194 m2€520 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijdenes die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hem, Venhuizen, Assendelft, Krommenie en Westzaan.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijdenes-1608

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wijdenes bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wijdenes). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Drechterland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie