Bouwkundige keuring Stede Broec

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Stede Broec laten doen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stede Broec.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Stede Broec checkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stede Broec plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Stede Broec.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Stede Broec

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Stede Broec (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een schatting van de onkosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €485. De totaalprijs bestaat uit een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Stede Broec.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Studio94 m2275 – €310
Rijwoning106 m2€350 – €370
Hoekpand129 m2€405 – €440
Twee onder één kap152 m2€450 – €505
Herenhuis182 m2€515 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stede Broec die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan en Beemster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stede-broec-1616

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Stede Broec analyseert een neutrale deskundige de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stede Broec). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Stede Broec wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Lutjebroek
 • Bouwkundige keuring Bovenkarspel
 • Bouwkundige keuring Grootebroek
 • Plaats een reactie