Bouwkundige keuring Venhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Venhuizen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Venhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Venhuizen bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Venhuizen laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Venhuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Venhuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Venhuizen (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €490. Het prijskaartje hangt af van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Venhuizen.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Studio92 m2290 – €315
Rijwoning103 m2€340 – €380
Hoekwoning127 m2€410 – €435
Twee onder één kap155 m2€460 – €490
Villa184 m2€530 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Venhuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Assendelft, Krommenie, Westzaan, Jisp en Zaandijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-venhuizen-1606

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Venhuizen bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Venhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Drechterland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie