Bouwkundige keuring Opsterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Opsterland laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Opsterland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Opsterland onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opsterland laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Opsterland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Opsterland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Opsterland (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €385. De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Opsterland.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning86 m2300 – €325
Rijtjeshuis108 m2€350 – €385
Hoekhuis149 m2€410 – €440
Twee onder één kap155 m2€465 – €505
Landhuis178 m2€530 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Opsterland die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân en Tytsjerksteradiel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opsterland-9241

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Opsterland bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Opsterland). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Opsterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Wijnjewoude
 • Bouwkundige keuring Bakkeveen
 • Bouwkundige keuring Beetsterzwaag
 • Bouwkundige keuring Nij Beets
 • Bouwkundige keuring Olterterp
 • Bouwkundige keuring Ureterp
 • Bouwkundige keuring Siegerswoude
 • Bouwkundige keuring Frieschepalen
 • Bouwkundige keuring Drachten-Azeven
 • Bouwkundige keuring Gorredijk
 • Bouwkundige keuring Jonkerslân
 • Bouwkundige keuring Langezwaag
 • Bouwkundige keuring Luxwoude
 • Bouwkundige keuring Tijnje
 • Bouwkundige keuring Terwispel
 • Bouwkundige keuring Lippenhuizen
 • Bouwkundige keuring Hemrik
 • Plaats een reactie