Bouwkundige keuring Handel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Handel inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Handel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Handel benadert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Handel regelen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Handel.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Handel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Handel en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €410. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Handel.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning88 m2€290 – €325
Tussenwoning102 m2€350 – €375
Kopwoning138 m2€425 – €445
2-onder-1 kap169 m2€470 – €495
Villa200 m2€520 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Handel die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Gemert, Zeeland, Odiliapeel, Volkel en Maren-Kessel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-handel-5423

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Handel bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Handel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gemert-Bakel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie