Bouwkundige keuring Nieuw-Vossemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Vossemeer uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw-Vossemeer.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuw-Vossemeer onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Vossemeer regelen

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nieuw-Vossemeer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Vossemeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw-Vossemeer en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €485. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Vossemeer.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning76 m2290 – €305
Tussenwoning124 m2€360 – €365
Kopwoning134 m2€415 – €445
Geschakelde woning153 m2€475 – €495
Villa187 m2€510 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Vossemeer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sint Philipsland, Dinteloord, Lepelstraat, Halsteren en De Heen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-vossemeer-4681

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Nieuw-Vossemeer onderzoekt een objectieve deskundige het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuw-Vossemeer). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Steenbergen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie