Bouwkundige keuring De Heen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Heen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in De Heen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Heen checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie weet je alles over de status van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Heen plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in De Heen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Heen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Heen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €430. De totale prijs is afhankelijk van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Heen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning97 m2275 – €320
Tussenwoning124 m2€345 – €390
Kopwoning146 m2€415 – €435
Geschakelde woning160 m2€475 – €500
Landhuis198 m2€530 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Heen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide en Ossenisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-heen-4655

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in De Heen checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in De Heen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Steenbergen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie