Bouwkundige keuring Lepelstraat

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lepelstraat laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Lepelstraat.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Lepelstraat bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lepelstraat regelen

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Lepelstraat.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lepelstraat

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lepelstraat (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €345 en €445. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lepelstraat.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning78 m2280 – €310
Rijwoning107 m2€345 – €375
Kopwoning139 m2€415 – €430
Geschakelde woning161 m2€455 – €505
Vrijstaand185 m2€520 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lepelstraat die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Halsteren, De Heen, Putte, Ossendrecht en Huijbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lepelstraat-4664

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lepelstraat analyseert een neutrale specialist het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lepelstraat). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Bergen op Zoom wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie