Bouwkundige keuring Elsloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Elsloo laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Elsloo.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elsloo bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elsloo inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Elsloo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Elsloo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Elsloo (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €415. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Elsloo.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning78 m2280 – €330
Tussenwoning121 m2€345 – €380
Hoekhuis128 m2€405 – €450
Twee onder één kap157 m2€455 – €500
Vrijstaand191 m2€505 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elsloo die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop, Bontebok en Nieuwehorne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elsloo-8424

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Elsloo controleert een onpartijdige partij het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Elsloo). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ooststellingwerf loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie