Bouwkundige keuring Halsteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Halsteren uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Halsteren.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Halsteren onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Halsteren plannen

Heel snel een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Halsteren.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Halsteren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Halsteren en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €305 en €475. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Halsteren.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning99 m2€295 – €310
Rijwoning106 m2€360 – €390
Hoekpand146 m2€420 – €450
2-onder-1 kap164 m2€475 – €500
Landhuis192 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Halsteren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Heen, Putte, Ossendrecht, Huijbergen en Hoogerheide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-halsteren-4661

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Halsteren checkt een neutrale expert het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Halsteren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Bergen op Zoom wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie