Bouwkundige keuring Steenbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Steenbergen uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Steenbergen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Steenbergen controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenbergen plannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Steenbergen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Steenbergen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Steenbergen (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €495. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Steenbergen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje82 m2280 – €315
Rijwoning105 m2€355 – €390
Hoekpand150 m2€420 – €450
Twee onder één kap172 m2€455 – €505
Herenhuis187 m2€530 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenbergen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen en Sluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenbergen-4651

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Steenbergen analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Steenbergen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Steenbergen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Kruisland
 • Bouwkundige keuring De Heen
 • Bouwkundige keuring Dinteloord
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Vossemeer
 • Plaats een reactie