Bouwkundige keuring Ee

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ee inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ee.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ee inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ee inplannen

Heb je belang bij inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ee.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ee

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ee (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €460. De totale prijs wordt bepaald door diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ee.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Studio87 m2300 – €305
Tussenwoning107 m2€340 – €370
Hoekpand135 m2€415 – €440
Twee onder één kap164 m2€460 – €480
Vrijstaand180 m2€520 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ee die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oostrum, Jouswier, Metslawier, Wetsens en Aalsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ee-9131

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Ee bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ee). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie