Bouwkundige keuring Sint Philipsland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Sint Philipsland laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Sint Philipsland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sint Philipsland controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Philipsland afspreken

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Sint Philipsland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sint Philipsland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Philipsland (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €410. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sint Philipsland.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement92 m2280 – €325
Tussenwoning108 m2€345 – €370
Kopwoning144 m2€410 – €450
Geschakelde woning159 m2€455 – €495
Herenhuis184 m2€505 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Philipsland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Dinteloord, Lepelstraat, Halsteren, De Heen en Putte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-philipsland-4675

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sint Philipsland bekijkt een onafhankelijk expert het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sint Philipsland). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Tholen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie