Bouwkundige keuring Heide

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heide uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Heide.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Heide bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heide uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Heide.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heide

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heide (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €370. De totaalprijs bestaat uit verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heide.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning91 m2290 – €320
Rijtjeshuis114 m2€355 – €365
Hoekhuis142 m2€415 – €430
2-onder-1 kap165 m2€465 – €505
Landhuis175 m2€510 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heide die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Castenray, Leunen, Oirlo, Meijel en Griendtsveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heide-5812

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Heide checkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Heide). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Venray bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie