Bouwkundige keuring Gaast

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Gaast uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gaast.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Gaast benadert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gaast uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gaast.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gaast

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Gaast en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €450. De totale prijs bestaat uit een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gaast.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning91 m2300 – €330
Tussenwoning114 m2€360 – €365
Hoekwoning141 m2€405 – €450
Geschakelde woning165 m2€450 – €505
Herenhuis181 m2€505 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gaast die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Piaam, Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd en Kornwerderzand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gaast-8757

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Gaast analyseert een onpartijdige partij het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Gaast). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie