Bouwkundige keuring Súdwest-Fryslân

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Súdwest-Fryslân laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Súdwest-Fryslân.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Súdwest-Fryslân onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Súdwest-Fryslân uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Súdwest-Fryslân.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Súdwest-Fryslân

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Súdwest-Fryslân (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Súdwest-Fryslân.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning82 m2275 – €315
Tussenwoning102 m2€360 – €385
Kopwoning149 m2€400 – €445
Geschakelde woning174 m2€475 – €485
Herenhuis192 m2€520 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Súdwest-Fryslân die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld, Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sudwest-fryslan-8751

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Súdwest-Fryslân controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Súdwest-Fryslân). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Raerd
 • Bouwkundige keuring Poppenwier
 • Bouwkundige keuring Tersoal
 • Bouwkundige keuring Easterwierrum
 • Bouwkundige keuring Hinnaard
 • Bouwkundige keuring Waaksens
 • Bouwkundige keuring Kimswerd
 • Bouwkundige keuring Arum
 • Bouwkundige keuring Lollum
 • Bouwkundige keuring Cornwerd
 • Bouwkundige keuring Makkum
 • Bouwkundige keuring Idsegahuizum
 • Bouwkundige keuring Piaam
 • Bouwkundige keuring Gaast
 • Bouwkundige keuring Allingawier
 • Bouwkundige keuring Exmorra
 • Bouwkundige keuring Ferwoude
 • Bouwkundige keuring Hieslum
 • Bouwkundige keuring Parrega
 • Bouwkundige keuring Dedgum
 • Bouwkundige keuring Tjerkwerd
 • Bouwkundige keuring Breezanddijk
 • Bouwkundige keuring Nijland
 • Bouwkundige keuring Tjalhuizum
 • Bouwkundige keuring Folsgare
 • Bouwkundige keuring Wolsum
 • Bouwkundige keuring Nijhuizum
 • Bouwkundige keuring Koudum
 • Bouwkundige keuring Molkwerum
 • Bouwkundige keuring It Heidenskip
 • Bouwkundige keuring Wommels
 • Bouwkundige keuring Kûbaard
 • Bouwkundige keuring Iens
 • Bouwkundige keuring Easterein
 • Bouwkundige keuring Itens
 • Bouwkundige keuring Reahûs
 • Bouwkundige keuring Hidaard
 • Bouwkundige keuring Hartwerd
 • Bouwkundige keuring Burgwerd
 • Bouwkundige keuring Hichtum
 • Bouwkundige keuring Schettens
 • Bouwkundige keuring Longerhouw
 • Bouwkundige keuring Schraard
 • Bouwkundige keuring Wons
 • Bouwkundige keuring Witmarsum
 • Bouwkundige keuring Pingjum
 • Bouwkundige keuring Zurich
 • Bouwkundige keuring Kornwerderzand
 • Bouwkundige keuring Gauw
 • Bouwkundige keuring Goënga
 • Bouwkundige keuring Scharnegoutum
 • Bouwkundige keuring Loënga
 • Bouwkundige keuring Tirns
 • Bouwkundige keuring Ysbrechtum
 • Bouwkundige keuring Boazum
 • Bouwkundige keuring Britswert
 • Bouwkundige keuring Wiuwert
 • Bouwkundige keuring Rien
 • Bouwkundige keuring Lytsewierrum
 • Bouwkundige keuring Dearsum
 • Bouwkundige keuring Sibrandabuorren
 • Bouwkundige keuring IJlst
 • Bouwkundige keuring Greonterp
 • Bouwkundige keuring Bolsward
 • Bouwkundige keuring Workum
 • Bouwkundige keuring Hindeloopen
 • Bouwkundige keuring Stavoren
 • Bouwkundige keuring Warns
 • Bouwkundige keuring Hemelum
 • Bouwkundige keuring Sneek
 • Bouwkundige keuring Gaastmeer
 • Bouwkundige keuring Idzega
 • Bouwkundige keuring Sandfirden
 • Bouwkundige keuring Blauwhuis
 • Bouwkundige keuring Westhem
 • Bouwkundige keuring Abbega
 • Bouwkundige keuring Oosthem
 • Bouwkundige keuring Heeg
 • Bouwkundige keuring Hommerts
 • Bouwkundige keuring Jutrijp
 • Bouwkundige keuring Uitwellingerga
 • Bouwkundige keuring Oppenhuizen
 • Bouwkundige keuring Offingawier
 • Bouwkundige keuring Woudsend
 • Bouwkundige keuring Smallebrugge
 • Bouwkundige keuring Indijk
 • Bouwkundige keuring Ypecolsga
 • Bouwkundige keuring Koufurderrige
 • Plaats een reactie