Bouwkundige keuring Allingawier

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Allingawier laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Allingawier.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Allingawier inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Allingawier uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Allingawier.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Allingawier

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Allingawier (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €435. De prijs bestaat uit diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Allingawier.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement75 m2285 – €305
Rijwoning112 m2€335 – €380
Kopwoning142 m2€425 – €430
2-onder-1 kap173 m2€450 – €485
Landhuis181 m2€520 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Allingawier die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Gaast, Piaam, Idsegahuizum, Makkum en Cornwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-allingawier-8758

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Allingawier controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Allingawier). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie