Bouwkundige keuring Exmorra

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Exmorra uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Exmorra.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Exmorra benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de meterkast en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Exmorra afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Exmorra.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Exmorra

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Exmorra en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €450. De totale prijs hangt af van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Exmorra.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement89 m2285 – €305
Tussenwoning108 m2€345 – €375
Hoekwoning142 m2€400 – €440
Twee onder één kap158 m2€465 – €490
Herenhuis189 m2€525 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Exmorra die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Allingawier, Gaast, Piaam, Idsegahuizum en Makkum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-exmorra-8759

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Exmorra controleert een onafhankelijk specialist het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Exmorra). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie