Bouwkundige keuring Piaam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Piaam uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Piaam.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Piaam controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Piaam uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Piaam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Piaam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Piaam (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €485. Het kostenplaatje is afhankelijk van diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Piaam.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Appartementje100 m2€275 – €305
Rijtjeshuis102 m2€355 – €380
Hoekwoning129 m2€405 – €440
2-onder-1 kap164 m2€475 – €505
Vrijstaand182 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Piaam die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd, Kornwerderzand en Zurich.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-piaam-8756

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Piaam controleert een objectieve deskundige het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Piaam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie