Bouwkundige keuring Marle

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Marle laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Marle.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Marle checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marle uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Marle.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Marle

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Marle en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €395. De totale prijs is afhankelijk van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Marle.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning97 m2290 – €325
Tussenwoning124 m2€360 – €365
Hoekpand144 m2€425 – €430
Twee onder één kap161 m2€465 – €505
Herenhuis183 m2€530 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marle die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Welsum, Veessen, Vorchten, Wapenveld en Vaassen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marle-8198

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Marle bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Marle). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Olst-Wijhe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie