Bouwkundige keuring Gaastmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Gaastmeer laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Gaastmeer.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gaastmeer inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gaastmeer plannen

Wil je snel een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Gaastmeer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gaastmeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Gaastmeer (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €455. De totale prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gaastmeer.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning89 m2275 – €305
Rijwoning123 m2€335 – €380
Hoekhuis148 m2€400 – €450
Geschakelde woning164 m2€470 – €505
Villa185 m2€515 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gaastmeer die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sneek, Hemelum, Kolderwolde, Oudega en Elahuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gaastmeer-8611

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Gaastmeer onderzoekt een neutrale deskundige de potentiële woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gaastmeer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie