Bouwkundige keuring Sneek

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sneek uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sneek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sneek benadert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sneek regelen

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sneek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sneek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sneek (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €460. De totale prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sneek.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning97 m2280 – €305
Rijtjeshuis115 m2€335 – €390
Hoekwoning127 m2€420 – €435
2-onder-1 kap168 m2€465 – €500
Villa181 m2€520 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sneek die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Hemelum, Kolderwolde, Oudega, Elahuizen en Oudemirdum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sneek-8604

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Sneek controleert een neutrale deskundige de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sneek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie