Bouwkundige keuring Creil

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Creil inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Creil.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Creil benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Creil afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Creil.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform vind je ook meer informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Creil

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Creil (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €280 en €470. De totaalprijs hangt af van meerdere onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Creil.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Studio98 m2275 – €305
Tussenwoning122 m2€360 – €370
Kopwoning146 m2€415 – €450
2-onder-1 kap159 m2€475 – €500
Landhuis175 m2€525 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Creil die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Espel, Tollebeek, Nagele, Ens en Emmeloord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-creil-8312

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Creil onderzoekt een onpartijdige expert het woonhuis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Creil). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordoostpolder wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie