Bouwkundige keuring Raalte

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Raalte laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Raalte.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Raalte onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Raalte laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Raalte.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Raalte

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Raalte en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €485. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Raalte.

Soort woningGroottePrijsberekening
Appartementje80 m2285 – €330
Rijwoning125 m2€360 – €380
Kopwoning146 m2€420 – €430
Twee onder één kap164 m2€475 – €505
Vrijstaand195 m2€530 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Raalte die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland en Hattem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-raalte-8101

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Raalte checkt een onpartijdige expert het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Raalte). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Raalte bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Luttenberg
 • Bouwkundige keuring Mariënheem
 • Bouwkundige keuring Broekland
 • Bouwkundige keuring Heeten
 • Bouwkundige keuring Nieuw Heeten
 • Bouwkundige keuring Heino
 • Bouwkundige keuring Lierderholthuis
 • Bouwkundige keuring Laag Zuthem
 • Plaats een reactie