Bouwkundige keuring Hemelum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hemelum regelen is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hemelum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hemelum onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hemelum afspreken

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hemelum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hemelum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hemelum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €480. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hemelum.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Studio81 m2€300 – €325
Rijwoning109 m2€345 – €365
Hoekhuis131 m2€405 – €430
2-onder-1 kap170 m2€450 – €485
Villa182 m2€515 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hemelum die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Kolderwolde, Oudega, Elahuizen, Oudemirdum en Bakhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hemelum-8584

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Hemelum bekijkt een onpartijdige expert het woonobject. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hemelum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie