Bouwkundige keuring Kolderwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Kolderwolde inplannen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kolderwolde.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kolderwolde benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kolderwolde plannen

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kolderwolde.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kolderwolde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kolderwolde en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €345 en €495. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kolderwolde.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio97 m2300 – €305
Rijwoning111 m2€340 – €385
Hoekhuis133 m2€415 – €435
Geschakelde woning156 m2€450 – €500
Vrijstaand179 m2€515 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kolderwolde die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Oudega, Elahuizen, Oudemirdum, Bakhuizen en Mirns.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kolderwolde-8583

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kolderwolde onderzoekt een neutrale deskundige de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kolderwolde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie