Bouwkundige keuring IJlst

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in IJlst laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in IJlst.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in IJlst analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de dakconstructie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJlst regelen

Heel snel meer info over de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de vloeren en of er houtrot is. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in IJlst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in IJlst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in IJlst (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €450. Het prijskaartje hangt af van een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in IJlst.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning90 m2285 – €315
Rijwoning111 m2€355 – €390
Hoekpand140 m2€400 – €430
Twee onder één kap150 m2€450 – €500
Herenhuis177 m2€505 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJlst die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Sibrandabuorren, Dearsum, Lytsewierrum, Rien en Wiuwert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijlst-8651

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in IJlst analyseert een neutrale specialist de woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in IJlst). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie