Bouwkundige keuring De Wolden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in De Wolden inplannen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in De Wolden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Wolden onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Wolden regelen

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in De Wolden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in De Wolden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Wolden (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €375. De prijs is afhankelijk van allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Wolden.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning86 m2300 – €320
Tussenwoning113 m2€360 – €385
Hoekpand133 m2€415 – €450
2-onder-1 kap164 m2€475 – €480
Herenhuis182 m2€505 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Wolden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Staphorst, Meppel, Hoogeveen, Emmen en Hardenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-wolden-7957

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in De Wolden bekijkt een neutrale partij het verblijf. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Wolden). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Wolden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring de Wijk
 • Bouwkundige keuring Veeningen
 • Bouwkundige keuring Koekange
 • Bouwkundige keuring Ruinerwold
 • Bouwkundige keuring Linde
 • Bouwkundige keuring Kerkenveld
 • Bouwkundige keuring Drogteropslagen
 • Plaats een reactie