Bouwkundige keuring Sibrandabuorren

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sibrandabuorren laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Sibrandabuorren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Sibrandabuorren controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sibrandabuorren afspreken

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sibrandabuorren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sibrandabuorren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sibrandabuorren en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €495. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Sibrandabuorren.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning97 m2295 – €325
Rijwoning101 m2€335 – €385
Hoekhuis130 m2€415 – €440
Geschakelde woning162 m2€465 – €490
Villa195 m2€505 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sibrandabuorren die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Dearsum, Lytsewierrum, Rien, Wiuwert en Britswert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sibrandabuorren-8647

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Sibrandabuorren checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sibrandabuorren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie