Bouwkundige keuring Roelofarendsveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Roelofarendsveen regelen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website bieden wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Roelofarendsveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Roelofarendsveen benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roelofarendsveen regelen

Wil je snel een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Roelofarendsveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Roelofarendsveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Roelofarendsveen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €335 en €420. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Roelofarendsveen.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning96 m2280 – €315
Tussenwoning115 m2€355 – €375
Hoekpand147 m2€420 – €445
2-onder-1 kap159 m2€470 – €485
Villa199 m2€520 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Roelofarendsveen die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen en Voorburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roelofarendsveen-2371

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Roelofarendsveen checkt een objectieve deskundige het gebouw. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Roelofarendsveen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Kaag en Braassem loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie