Bouwkundige keuring Easterwierrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Easterwierrum regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Easterwierrum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Easterwierrum controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Easterwierrum regelen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Easterwierrum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Easterwierrum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Easterwierrum (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €400. De prijs bestaat uit diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Easterwierrum.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning78 m2280 – €310
Tussenwoning120 m2€340 – €365
Hoekpand142 m2€410 – €430
Twee onder één kap154 m2€465 – €500
Vrijstaand198 m2€530 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Easterwierrum die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Tersoal, Poppenwier, Raerd, Jirnsum en Friens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-easterwierrum-9021

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Easterwierrum bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Easterwierrum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie