Bouwkundige keuring Lauwerzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lauwerzijl laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Lauwerzijl.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lauwerzijl benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lauwerzijl laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Lauwerzijl.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Lauwerzijl

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Lauwerzijl (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €405. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lauwerzijl.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning98 m2290 – €330
Tussenwoning119 m2€360 – €370
Hoekhuis148 m2€420 – €450
Geschakelde woning150 m2€455 – €505
Villa195 m2€510 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lauwerzijl die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Niehove, Oldehove, Den Ham, Kommerzijl en Gerkesklooster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lauwerzijl-9885

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Lauwerzijl onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lauwerzijl). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie