Bouwkundige keuring Warns

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Warns laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Warns.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Warns benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warns afspreken

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Warns.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Warns

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Warns (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €395. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Warns.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning80 m2300 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €380
Kopwoning134 m2€420 – €435
Twee onder één kap167 m2€450 – €505
Vrijstaand198 m2€515 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warns die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en Greonterp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warns-8721

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Warns onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Warns). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie